Politioneel ondersteunde knokploeg tegen krakers afgeslagen

  Politioneel ondersteunde knokploeg tegen krakers afgeslagen


meer info over de herengracht 243a: http://www.cb3rob.nl/~hg243a/

Vanochtend kwam een knokploeg gestuurd door eigenaar Krot-Boers bij Herengracht 243a te Amsterdam. Ze werden vergezeld van een vijftal agenten. Deze politioneel ondersteunde knokploeg probeerde de gebarrikadeerde deur van de voormalige ‘Ascii’ open te breken. Hierbij werden ze gehinderd door een salvo verfbommetjes vanuit de bovenliggende verdiepingen. Enkele bouwvakkers mochten een voltreffer inkasseren en staan nu waarschijnlijk te poetsen onder de douche.

De politie, die tegenwoordig steeds vaker dit soort akties ondersteunt, bleef op de brug lachend staan toekijken. Het stedelijk krakersalarm werkte goed maar de bewoners werkten beter; er was al geen bouwvakker meer te bekennen toen de sympathisanten van alle kanten aan kwamen fietsen.

Het is opvallend dat deze ontruimngstaktiek van politie de laatste tijd steeds vaker wordt toegepast. Bij de meeste kraakpanden levert dit een hoop ellende op, maar meestal geen ontruiming. Zie bijvoorbeeld ook de mislukte pogingen bij Amstel 198: http://squat.net/paard/plein/amstel198.html

en bij Amstel 143-145 http://squat.net/de/news/ontbijtduits150600.html

Opvallend is dat de meeste van dergelijke ontruimingen geassisteerd worden door buro Balistraat. Ook opvallend is dat de politie zich meestal op de achtergrond houdt. De vraag is dus of het struktureel wel helpt om de steeds wisselende knokploegen hard te raken. Wellicht moet juist de op de achtergrond aanwezige politie (die hiervoor ook -onder-betaald krijgt) het doel zijn. Zoals je bij het squat!netverhaal over Amstel 198 kunt zien, heeft overleg met oom agent geen effekt gehad.

[squat!net]