BRATRA kwam krakers jennen

  BRATRA kwam krakers jennen


In de Swammerdambuurt, waar vrijdagochtend 17 juni nog een anti-ontruimingsontbijt was, leek alles rustig. De buurtsmurf was langs geweest om te zeggen dat er niets ging gebeuren. Toch verscheen er later op die dag een busje bratra in vol ornaat. De bewoners renden natuurlijk snel naar hun stellingen. Gebivakte gezichten verschenen uit de ramen en op de daken.

Tegen een woordvoerder zeiden de ME’ers: “We komen alleen de veiligheid checken, vooralsnog gaan we niets doen”

Het alarm was gebeld, op Dok-radio werd het alarm verspreid, en al snel was de straat vol met verdedigers. Dit geintje van de bratra, om op een dag dat er ontruimingdreiging was, even ‘de barricades te komen bekijken’ werd niet op prijs gesteld.

Er werd opgetrokken naar het smerishok (smurfendorp) op ‘s Gravensande plein. Al snel waren al de ramen omsingeld door erg boze krakers. Binnen het politiebureau brak natuurlijk paniek uit. Ook nadat de woordvoerders binnen vertelden: “wij komen alleen de veiligheid checken, vooralsnog gaan we niets doen” werden de smerissen er niet rustiger op. De bevindingen waren dat bureau ‘s Gravensande plein weliswaar een naargeestige plek is, maar dat hun barricades vrijwel nul zijn. Ook de deuren waren niet echt optimaal versterkt.

Op de daken van de Leeuwenhoekstraat hoorde men angstige politie sirenes en zag men een hele lading blauwe busjes verward zoeken naar het ‘s Gravensande plein.

De bewoners van de Swammerdambuurt willen iedereen die solidair was bedanken en uitnodigen voor het tuinfeest zaterdagavond 17 juni.

gargamel