Artikel 140 voetbaltoernooi, dit jaar in Amsterdam

  Artikel 140 voetbaltoernooi, dit jaar in Amsterdam


Amsterdam 5 juni 2000

Beste sportfreaks,

Heuglijk nieuws, de Amsterdamse voetbaldriehoek lijkt erin te slagen een onvervalst artikel 140 toernooi op poten te zetten! De organisatie maakt overuren en we missen nog één ding: TEAMS! Daarom dat wij jullie uitnodigen ook dit jaar weer jullie voetbalschoenen uit de wilgen te halen, je huisgenoten uit de kast te trekken en het dichtstbijgelegen trapveldje op te zoeken om aldaar gezamenlijk aan het VOETBALLEN te slaan.

Jullie begrijpen het vast al, dit is een oproep om jullie zo snel mogelijk in te schrijven voor het 3e artikel 140 toernooi, dat dit jaar dus in Amsterdam zal plaatsvinden op zondag 20 augustus. We hebben besloten een open inschrijving te houden, wat betekent dat teams die eerder speelden wel aangeschreven worden, maar geen voorrang krijgen op nieuwe teams. Dus nogmaals: SNEL REAGEREN.

Het toernooi zal dit jaar plaatsvinden bij een heuse voetbalclub, en wel RKSV St. Louis. Deze voetbalvereniging is gevestigd op sportpark Middenmeer, achter de Jaap Eden ijsbaan (vlakbij het ouwe Ajaxstadion). Te zijner tijd ontvangen de deelnemende teams een routebeschrijving.

Handig om te weten is dat we dit jaar elf tegen elf zullen spelen (hele velden!), de kosten een tientje per persoon bedragen en dat ieder team een scheids- en grensrechter moet doneren. Probeer dus een zo uitgebreide selectie te formeren. Zelf zaten we aan een mens of 15 te denken, meer is beter (voor de omzet?) De winst van dit toernooi is bestemd voor een nog nader te bepalen ‘goed doel’. Vluchtelingenwerk ligt het meest voor de hand. Na afloop van het toernooi zal er zorg worden gedragen voor een veganistische avondmaaltijd.

Net als vorig jaar zal er een programmaboekje worden samengesteld met jullie verhalen en wetenswaardigheden over je team, het toernooi, je stad/dorp, toekomstverwachtingen en andere ongein. Daarnaast zal ‘de redactie’ wat diepgravendere artikelen verzorgen over de aangescherpte wetgeving.

Wil je reageren, dan kan dat op de volgende manieren:

per post: Molli o.v.v. artikel 140 toernooi

Van Ostadestraat 55huis

1072 SN, AMSTERDAM

per e-mail: jvandep [at] dds [dot] nl

per fax: wijkcentrum Ceintuur, 020-676 57 51

o.v.v. artikel 140 toernooi (t.a.v. Jan en Jeroen)

Vermeld duidelijk je naam, adres en telefoonnummer. De genoemde persoon beschouwen wij dan gemakshalve als contactpersoon voor het gehele team.

Alleen voor inlichtingen: 06-24 43 79 91.

Met sportieve groeten,

Centraal Comité (Volleybal Nee!) Artikel 140 toernooi