Klussende krakers in Fort Pannerden

  Klussende krakers in Fort Pannerden


Klussende krakers in Fort Pannerden Door onze verslaggever woensdag 14 juni 2000 DOORNENBURG – Het Over-Betuwse Fort Pannerden wordt na vele decennia weer bewoond. Een groep krakers, die zich ‘De Koene Ridders’ noemt, heeft z’n intrek genomen in de historische bouwval nabij Doornenburg.

De ongeveer tienkoppige ‘harde kern’ van de nieuwe bewoners is begaan met het lot van het voormalige bolwerk. Allerhande instanties en overheden zijn al jaren druk met de restauratie van het pand. Maar de feite! ! lijke opknap is als gevolg van vele geschillen door de jaren heen maar weinig opgeschoten. De krakers zijn nu zelf aan de slag gegaan. Ze zijn begonnen om de allerbelabberste waterafvoer te herstellen. Ook worden ruimtes die blank staan leeggepompt.

Bemmels burgemeester H. Bergamin laat de krakers vooralsnog ongemoeid. ‘We doen de komende maanden niks, al was het maar vanwege de geringe politiecapaciteit door het EK-voetbal. Ik hoop alleen dat de krakers voorzichtig zijn en geen ongelukken maken.’

Eigenaar van het pand is Staatsbosbeheer. Hoewel niemand een formele reactie kon geven, ziet het er niet naar uit dat wordt aangestuurd op een snelle ontruiming.

[squat!net]