Agenten ontruimen deel van voormalig kraakpand in Berlijn

  Agenten ontruimen deel van voormalig kraakpand in Berlijn


Vandaag (Donderdag 27.4.2000) bestormden in de vroege ochtend agenten het voormalige gekraakte pand Rigaerstrasse 94 in Berlijn. Personen die niet op het adres ingeschreven waren moesten het huis verlaten. Een persoon werd voor vaststelling van zijn idenditeit meegenomen naar het buro.

In het binnenhof van het complex werden op de begane grond de ramen dichtgemetseld. het betreft hier de ruimte waar voorheen de “Kaderschmiede” gevrestigd was.

Sympathisanten die inmiddels gewaarschuwd waren beloten een demonstratie op de Frankfurter Allee te gaan houden waar de politie wel tegen op te treden probeerde, maar daar niet in slaagde. Toch werden er nog twee mensen gearresteerd, en een deel van de mensen door agenten inelkaar geslagen.

Het optreden van de Politie staat in schril contrast met het aangekondige de-eskalatie beleid op de verschillende 1 mei demonstraties. eerder deze week vonden er al invallen bij de antifascistische aktie Berlijn plaats, en werden verschillende demonstraties verboden. Met de aangekondigde inzet van 6000 me-ers lijkt de toon voor de komende 1 mei demonstraties gezet…

[squat!net]


Tags: