Versgekraakt pand in Erfurt (D) alweer ontruimd

  Versgekraakt pand in Erfurt (D) alweer ontruimd


Het op 20 augustus in Erfurt gekraakte pand werd op 24 augustus in de vroege ochtend (wanneer anders?!) door een speciale eenheid van de Thüringse politie ontruimd. 50 Agenten van de BFE, de Beweissicherungs und festnahmeeinheit, een soort BSB, stormden om plusminus 6 uur 30 het pand binnen.

13 Krakers werden door hen verrast, gearresteerd en geboeid afgevoerd.

De lokale pers was bij deze aktie aanwezig. Waarschijnlijk waren zij door de Politie vantevoren op de hoogte gesteld. Terwijl de politie tijdens de ontruiming kwaad was dat er niets belastends gevonden werd, kwam hierin op het bureau al verandering. Citaat: Nee we hebben nog geen drugs gevonden, eens kijken wat we ervan maken kunnen.

Een van de krakers wist een GSM in de cel te smokkelen en hoorde van de pers dat de politie beweerde molotov-coctails in het huis te hebben gevonden. Deze bewering stond in een persbericht van de politie van 7.00 uur. Verder vond de politie volgens eigen zeggen knuppels (=een kapotte stoel) en werpmunitie (een wasbak). Wat de politie overigens voor een mollie hield was niet meer en minder dan een lege fles, en een fles met koffieprut en een stuk papier. (Sommige krakers wilden nou eenmaal graag de militante krakerster spelen.)

Tegen alle krakers is een aanklacht wegens huisvredebreuk ingediend, bij twee krakers is de aanklacht zelfs huisvredebreuk onder verzwarende omstandigheden. Alle krakers werden gefotografeerd en dactyloscopisch behahandeld. De aanklacht van huisvredebreuk onder verzwarende omstandigheden zal zich wel vervluchtigen op het ogenblik dat de inhoud van de flessen door een laboratorium onderzocht is. Als reaktie op de belachelijke aanklacht zijn in de tussentijd flyers en flessen met koffieprut aan de mensen in de stad uitgedeeld. Het jac in de stad heeft zich inmiddels ook met de ontruiming bemoeit. De meeste mensen in de stad zijn het met de krakers eens, alhoewel de burgemeester in de stad een echte hardliner is. (De CDU heeft sinds de gemeenteraadsverkiezingen de absolute meerderheid in de gemeenteraad.) Het aantal aangeklaagden is inmiddels tot 21 gestegen, omdat op de laatste zondag 7 mensen verwijderingsbevelen kregen, en een persoon zich bij de smeris uit solidariteit zelf aangaf.

Het grote probleem is nu om advocaten voor de 21 aangeklaagden te regelen.In Duitsland moet namelijk iedere aangeklaagde zijn eigen advocaat meebrengen. Als mensen daarbij kunnen helpen:

Email: infoladen [dot] sabotnik [at] gmx [dot] net

Fax 089-66617-65264

Met solidaire groeten

Ps: als er nog vragen zijn mail aan het bovenstaand adres.

De kraken in Erfurt zijn erop gericht een vervanging voor het twee jaar geleden gesloten jongerencentrum Korax te creeren. Vorig jaar werd er in de herfst al eens een villa gekraakt waarbij de lokale pers zelfs tot ondersteuning van de krakers opriep. Ook bij deze kraak reageerden omwonenden en pers positief. Er was zelf een berichtje op de lokale TV-zender, de Mitteldeutsche Rundfunk te zien

[squat!net]