Ungdomshuset wordt verkocht aan hoogstbiedende

  Ungdomshuset wordt verkocht aan hoogstbiedende


meer info over Ungdomshuset op: http://ungdomshuset.punk-ska.com/

Samenvatting Deense tekst die onderaan te vinden is.

Dit weekeinde vierde het Ungdomshus in Kopenhagen zijn 17e verjaardag. Vlak daarvoor zou de gemeente haar beslissing nemen of het pand verkocht zou worden aan een ekologisch fonds dat het Ungdomshus in stand zou houden, of dat het verkocht zou worden aan de hoogstbiedende. De verkoop aan het fonds was van tevoren goedgekeurd door de ‘maandagvergadering’ van Ungdomshuset. Helaas is dus dit reeele alternatief met de grond gelijk gemaakt.

Terwijl de vergadering van de volksvertegenwoordigers aan de gang was, gingen vrienden van Ungdomshuset de straat op. Er ging een zwart bewapend blok van ongeveer 100 mensen voorop, gevolgd door nog ongeveer 200 mensen. Er volgden nog wat schermutselingen met de ME en er werd het een en ander aan verfbommetjes gegooid.

De strijd voor behoud van Ungdomshuset gaat door!

samenvatting/vertaling door squat.net

originele tekst:

Ungdomshuset sælges til højest-bydende

I denne weekend holder Ungdomshuset sin 17 års fødselsdag. Det foregår med koncerter 3 dage i træk, torsdag, fredag og lørdag. Torsdag var også dagen hvor borgerrepresentationen skulle tage stilling til om Ungdomshuset skulle sælges til en Økologisk fond, der ville lade Ungdomshuset køre videre som det hele tiden har gjort, eller om grunden skulle sættes i offentlig licitation, -og altså sælges til højest bydende. Salget til fonden var på forhånd godkendt af Ungdomshuset’s højeste myndighed, -mandagsfællesmødet, og var blevet gennemdiskuteret så der var bred enighed blandt brugerne om, at det var en god løsning. Kommunen ville det anderledes og besluttede på deres møde at sætte huset i licitation. Det betyder at det nu, at der er en meget reel mulighed for at huset bliver rydtet og jævnet med jorden.

Mens borgerepresentationen holdt deres møde gik venner af Ungdomshuset på gaden i en sort blok demo. Den sorte væbnede fortrop bestod af ca 100 personer, og bagved dem og højtalervognen var så yderligere ca. 200. Til at starte med var demoen mandsopdækket af pansere, men da demoen pludselig ændrede retning røg panserne fra og vi kunne gå et stykke vej alene, indtil en riot-vogn stopper demoen ved at blokere for den. En bus, der ufriviligt, indgår i panserblokaden bliver af demoen vinket væk og i hullet der så opstår rykker demoen frem. Den bliver mødt af en panserkæde der har trukket stave, men demoen trækker uden tøven selv deres rør og panserne skynder sig ind ideres bil igen. Efter den episode opgiver panserne fuldstændig at kontrollere demoen og over scanneren kan vi høre at alle pansere bliver beordret væk, og at demoen derefter kan gå som den vil…..

Da demoen er næsten hjemme ved Ungdomshuset angribes den lokale panserstation med malerbomber, og en riot-vogn får også lidt kulør på sig.Senere på aftenen er der fest i det 17 år gamle hus, og en panservogn må hurtigt fordufte da den pludselig bliver angrebet af 4 raske svende med malerbomber. Kampen for Ungdomshuset fortsætter

[squat!net]