Revolutie in Amsterdam

  Revolutie in Amsterdam


Zelfs de stencilnurds van de grachtenkrant zijn on-line geraakt. Volgens geruchten heeft zelfs ouwesiem een mailadres bij dds. hieronder hun eerste digi-produktie. Verder kan je alles lezen in de toekomst via de kraken maillijst…

squat!net wenst onze digikameraden succes

Tja, het moest er ooit van komen: een digitale versie van de GraKra. Hier alvast een voorproefje van de kraaknieuwtjes die jullie een dezer dagen in de brievenbus kunnen verwachten.

NB – hebben jullie godverdomme de Grachtenpot eindelijk eens betaald? Snel een beetje ja!

HULDE AAN HET KLEINE PANDJES FRONT Zoals elders in deze GraKra ook te lezen valt, heeft het kleine pandjesfront !hedenochtend hard van zich af gebeten. Hulde! Hulde! Hulde! Maar hoe nu verder? We mogen inmiddels getuige zijn van wilwesttaferelen in de binnenstad, waarbij deurwaardersknokploegen onder het toeziend oog van de smeris proberen om pandjes leeg te halen, terwijl er nog een hoger beroep loopt. Betekent dit wellicht dat ook de ontruiming van kraakpanden aan de vrije sektor wordt overgelaten? De voordeur van Amstel 198 is totaal versplinterd door die zogenaamde “verhuizers” van de deurwaarder, met knuppels en bakstenen… Ze kregen ladingen verf en boterzuur over zich heen, waarna ze door de waarnemende smeris naar buiten werden gepraat, onder het argument: jullie hebben geen helmen op, dus is dit niet zo’n goed idee. De “verhuizers”dropen vervolgens af. Morgen aan het eind van de ochtend zou er een overleg plaatsvinden tussen de smeris en de deurwaarder over hoe ze het verder voor zich zien.

STEUNT DE BEDREIGDE ALIANS AAN DE GENERAAL VETTERSTRAAT AREA 23 is een landingsbaan van de Autonome Astronauten Associatie. Er zijn tot op heden nog veel te weinig van dit soort projekten, daarom is het extra de moeite waard om dit terrein en de loodsen te helpen verdedigen. De deurwaarder wil nix zeggen over wanneer hij komt, de politie ook niet en de eigenaar is gek. Je kunt er prima logeren, de bewoners zijn druk bezig met het lassen van houtkachels en ‘s ochtends worden er pannekoeken gebakken – veganistiese pannekoeken, met sojamelk en bier en suiker en rozijnen, dus KOM OP MENSEN, GA DIE LUI DAAR ONDERSTEUNEN, JOIN DE BEZETTINGSPLOEG, SEE THE UNIVERSE, etcetera enzo.

KRAAK IN NOORD – NIETS MEER VAN GEHOORD Komt tijd komt raad, geen bericht is goed bericht (dus waarom maken we dit blaadje nog), Oost West Asbest.

BREESTRAAT GEKRAAKT EN WEER ONTRUIMD OFTE VERLATEN Even naar de Bollox bellen voor het laatste nieuws… Gisteren werd de Breestraat 194 of 198 ofzo, in ieder geval op de hoek met de Emmastraat, gekraakt na geruime tijd van leegstand. Des nachts kwamen eigenaar en huurder en het voltallige politieburo Koninginneweg nog eens langs op het onzalige tijdstip van een uur of vier en eisten op hoge poten toegang tot het pand, om een tweede keer leegstand te konstateren en met dreigementen als aanklachten wegens diefstal van bouwmaterialien in het pand en met allerlei papieren en huurkontrakten, waarna de krakers wegens deze overmacht het pand weer hebben verlaten. Grumpf, weer typies voor dat eikelige buro Koninginneweg.

NAGEKOMEN BERICHT VAN GENERAAL VETTER Hedenmiddag hing er geruime tijd een helikopter boven en rond het terrein, waarschijnlijk NASA die foto’s kwamen maken van de UFO-landingsbaan. Het exekutiegeschil dient op 12 november en de deurwaarder en de smeris willen nog steeds nix zeggen. Zij worden nu door de advokaat van de krakers aangeschreven om dit wel te doen, nu ook de datum van het exekutiegeschil bekend is. (kan die eigenaar niet geexekuteerd worden?)

ARRESTATIES BIJ DEMONSTRATIE TEGEN ONTRUIMING OLVG Tijdens de demonstratie tegen de ontruiming van het OLVG, op dinsdag 19 oktober, werden twee mensen opgepakt. Ze werden ervan beschuldigd tijdens de ontruiming van de Dikke Daan eerder dit jaar met stenen te hebben gegooid. Het bewijsmateriaal: nogal vage polaroidfoto’s, kennelijk gemaakt door zo’n kloterige import-yuppie buurtbewoner. We zouden hier vandaag de dagvaarding krijgen, maar daar is men weer eens te beroerd voor. Een van de twee wist de smerissen duidelijk te maken dat hij toch echt niet de persoon op die foto was, de andere kreeg dus inderdaad een dagvaarding. Lang geleden dat ze echt maanden later nog met foto’s bij demo’s lopen te kijken of ze nog iemand moeten hebben. Nieuw beleid? Zie ook de kranteberichten eerder deze maand in het Parool, over onze Marokkaanse kameraden – die werden maandenlang na de relletjes nog gemonitord door een speciaal rechercheteam, zodat de smeris na een half jaar nog eens kon melden dat ze de raddraaiers stuk voor stuk heeft ingerekend, gekontroleerd op kriminele antecedenten, de harde kern er uit gefilterd en de hele zomer achter gaas gehouden. Dat is andere koffie… Zo kwamen de Paard van Amstelkrakers er met een paar weken cel vanaf, maar ze zijn er kennelijk wel erg kien op om elke stenengooier in te rekenen. Nieuw beleid? Net als die rare deurwaardersontruimingen?

Bericht aan de afdeling Gelderland: IT’S ALWAYS TIME FOR RIOTS! Ik herhaal: IT’S ALWAYS TIME FOR RIOTS! Burp! (volgt een foto van de lekkerste kraker van de maand, een pinup dus, met onderschrift: BARSTENSVOL ENERGIE

[squat!net]