Kraak in Zuidfrankrijk

  Kraak in Zuidfrankrijk


Sinds maandag 24 oktober is het huis “Le Cercle” in Leogats gekraakt. Le Cercle is een oude leegstaande bar in het hart van een dorp in het gebied van de Sauternais. Het huis staat al sinds jaren leeg omdat niemand wist wat ermee moest gebeuren toen de bar sloot. Wij, allen dakloos hebben het initiatief genomen, en hebben het huis gekraakt om erin te gaan wonen. Daarnaast willen we theater en concerten geven, de bar weer openen en internet ook in dit verafgelegen deel van Frankrijk brengen, en zo dus het eerste zelfbeheerde culturele centrum in dit dorp zijn.

Op 27 oktober zijn we naar de mairie gegaan om onze kraak officeel mee te delen. De ambtenaren schenen niet erg geinteresseerd. Dit in tegenstelling tot de plaatselijke bakker, die dolblij was dat er weer wat leven in de brouwerij komt.

De reaktie van de andere dorpsbewoners is eerderer afwachtend, wij verwachten van alles?!

STEUNT ONS, KOM EENS LANGS. STUUR EEN MEELTJE….

A+

ascudgironde <ascudgironde [at] free [dot] fr>

[squat!net]