Amsterdamse krakers leveren koelkasten in

  Amsterdamse krakers leveren koelkasten in


De rellen om beruchte kraakpanden als Lucky Luijk waren de agenten van de mobiele politiepost op de Dam in Amsterdam nog niet vergeten.

Daarom was het even schrikken toen ze woensdag enkele tientallen gemaskerde en met koelkasten ‘gewapende’ krakers op zich af zagen komen. Maar het bezoek van de krakers was goed bedoeld: ze kwamen om gehoor te geven aan de ‘wapenactie’ van de politie. Tot en met 31 maart kon iedereen in Amsterdam anoniem en ongestraft zijn wapens inleveren, voordat de politie harder tegen wapenbezit gaat optreden.

De krakers lieten een vrieskist en zes koelkasten achter. In het verleden gooiden krakers dergelijke apparaten vaak van het dak, als de Mobiele Eenheid een pand probeerde te ontruimen. De groep overhandigde verder pollepels en speelgoedzwaarden, en gaven de agenten witte rozen.

Radio Nederland Wereldomroep