Gemeente krijgt nog geen ontruimingsvonnis voor de Kalenderpanden

  Gemeente krijgt nog geen ontruimingsvonnis voor de Kalenderpanden


ndaag besliste de rechtbank dat de gemeente vooralsnog de Kalenderpanden aan het Entrepotdok te Amsterdam niet mag ontruimen. De uistlag van de monumentenprocedure moet afgewacht worden.

De gemeente had graag de Kalenderpanden ontruimd gehad om zo snel mogelijk het terrein te verpatsen aan een projektontwikkelaar. Hiermee zouden de broodnodige betaalbare woningen in de panden vervangen worden door luxe appartementen.

Het is triest dat de gemeente de juridische weg tegen de bewoners en gebruikers van de Kalenderpanden is ingeslagen. Wellicht geeft deze tussenuitspraak de tijd voor herbezinning op het belachelijke ontruimingsplan. Het proces wordt vervolgd op 10 april

meer info over de kalenderpanden: http://squat.net/entrepotdok/

[squat!net]