NRM-gebouw gekraakt


Het Haarlems Nachtblad heeft de volgende artikeltjes uit de kranten overgenomen:

Ma 15 feb. 1999 Haarlems Dagblad

 NRM-gebouw gekraakt

Haarlem: Het leegstaande gedeelte van het NRM-gebouw, voormalig onderkomen van Rotogravure, aan de A Hofmanweg in Haarlem is zaterdag door een groep van honderd mensen gekraakt. In een deel van hetpand is momenteel een bedrijf gevestigd. De krakers waren vanochtend nog aanwezig.

Di 16 feb. 1999 Haarlems Dagblad

 PZ-krakers in NRM-gebouwen

Haarlem*Ilan Sluis

De krakers van de NRM-panden in de Haarlemse Waarderpolder zijn voor een belangrijk deel afkomstig van het PZ-terrein in Santpoort en de Vide Cultura in Haarlem. De gebouwen op het PZ-terrein zijn afgelopen week op last van de rechter ontruimd. De krakers van Vide Cultura, dat nog altijd leeg staat, werden twee jaar geleden gedwongen hun woonruimte te verlaten.

Ongeveer honderd krakers bezetten de voormalige drukkerij dit weekeinde. Uiteindelijk is er een groep van ongeveer 25 personen over die in het NRM-complex willen wonen. De eigenaar wil de krakers er zo snel mogelijk uit zetten.

Tot zover het nieuws uit het Haarlems Nachtblad

NRM-Complex
A Hofmanweg 5a
2031 BH Haarlem
eigenaar:
BV Rotorwaerder
Pieterstraat 16


terug