Kraak in Haarlem

Op maandag 20 augustus 2012 is het bedrijfspand aan de Harmen Jansweg 36 te Haarlem in gebruik genomen door een groep gemotiveerde krakers en sympathisanten.

Het bedrijfspand van het bedrijf Innaren Properties B.V. staat al leeg sinds eind oktober 2007 toen het gevestigde bedrijf Dantuma het pand vertrok naar een nieuwbouw pand aan de overkant. Kort daarna is er anti-kraak in het pand geplaatst die zich bezig hielden met kunst, ateliers en andere activiteiten. De kunstenaars zijn 2 jaar geleden uit het pand gezet, waarna het pand leeg gestript en verloederd achtergelaten werd. Er is een sloopvergunning voor het bedrijfspand aangevraagd, terwijl er nog geen bestemming voor het desbetreffende terrein is, was dus zou betekenen dat er weer een groot braakliggend terrein in Haarlem bij komt.

Met deze bewoning wilt de kraakgroep Haarlem het pand weer het aanzicht geven dat het verdient, in plaats van de verloedering waar het nu aan onderhevig is. We willen de ruimte geschikt maken voor ateliers en workshops voor plaatselijke kunstenaars en omwonenden, zodat ze hier hun creativiteit kwijt kunnen en tevens een weggeefwinkel starten, waar mensen hun oude nog bruikbare kleding of spullen langs kunnen brengen en andere mensen kunnen rond kunnen kijken voor gratis spullen die zij kunnen meenemen.

We gaan niet weg voor sloop en en gaan pas weg als alle vergunningen rond zijn en dat kan best nog een tijd duren.

We kunnen op dit moment in ieder geval nog wel een paar helpende handjes gebruiken.

Groetjes,
Kraakgroep Haarlem

Tags: ,