Amsterdam, 8 appartementen gekraakt

Oostenburgervoorstraat 67/69

Aan de bewoners van de Oostenburgervoorstraat – Op deze prachtige zondag 6 november 2011 hebben wij de leegstaande woningen aan de Oostenburgervoorstraat 67-69 in gebruik genomen. Deze appartementen hebben de afgelopen 4 jaar onderhoud noch bewoning gekend, waardoor de staat van het gebouw zienderogen is afgenomen.
Het pand lijdt al langer aan gebrekkig onderhoud. Meer dan een decennium geleden werd dit pand al bezet wegens de lange leegstand om onduidelijke redenen. Na zeven jaar bewoning (zowel kraak als huur tegelijk) werden de bewoners met harde hand hun huis uit gewerkt. Bij de politie zijn 16 meldingen van pesterijen jegens de bewoners geregistreerd en uiteindelijk is de laatste huurder uitgekocht.

Sinds die enigszins roerende periode is het gebouw in plaats van opgeknapt, dichtgetimmerd en leeg. Wij zijn van plan daar verandering in aan te brengen.

We hebben een aantal weken geleden de gemeente al geattendeerd op de situatie, maar helaas negeert eigenaar Van Orsouw de gemeentelijke oproepen. Onze hoop is dat we door het in gebruik nemen, schoonmaken en opknappen van de woningen de situatie en de uitstraling van het pand in de buurt kunnen verbeteren, alsmede onszelf van woonruimte voorzien.

Helaas is het gebouw op dit moment in een te slechte staat om u met fatsoen uit te nodigen, maar wij rekenen er op vanaf volgende week de thee voor u klaar te hebben staan.

Met vriendelijke groet,

De bewoners van de Oostenburgervoorstraat 67-69

[https://www.indymedia.nl/node/485]