Amsterdam: Oproep Actiedagen voor Kraken

Oproep voor de actiedagen in Amsterdam omtrent het kraakverbod die zullen plaatsvinden van 25 september tot en met 1 oktober [2010]. Gedurende deze dagen worden er tal van acties, workshops en discussies georganiseerd. Kom ook!

Het kraakverbod is geen bedreiging – het is een mogelijkheid, een kans.
– wij laten die kans niet liggen!

Vanaf 1 oktober is kraken illegaal in Nederland. De dagen van het legale kraken zijn geteld en we zien een tijd tegemoet waarin we allen criminelen zijn. In tegenstelling tot wat beweerd wordt biedt de nieuwe wet geen oplossing voor leegstand. Daarentegen biedt het juist meer bescherming aan huiseigenaren, die er lustig op los speculeren. In theorie zal kraken of je enkel in een gekraakt huis bevinden kunnen leiden tot twee jaar gevangenisstraf.

Het is tijd om in opstand te komen tegen het kraakverbod en de Staat, met hun repressieve bewind tegen alles wat niet mainstream of commercieel is. We gaan de straat op en we zullen hun onze kracht tonen en onze woede uiten. We moeten duidelijk maken dat deze wet ons er niet van zal weerhouden om te kraken. Met onze acties en onze manieren van leven zullen we laten hen laten zien dat hun wetten en verboden ons koud laten. Deze keer kunnen ze rekenen op verzet. Nu is het moment om tot actie over te gaan!

Vanaf 25 september en de dagen die daarop volgen vinden er tal van acties plaats in Amsterdam.

We vangen aan met de Damslaap actie op 25 september:
http://www.indymedia.nl/nl/2010/08/69094.shtml
Daar zullen we iedereen laten zien wat we doen in onze kraakpanden: Volkskeukens, weggeefwinkels, muziek, dans en theaterperformances, crustige punkbands en alles wat er tussenin zit.

Die avond wordt de kick-off van een aantal dagen van acties in Amsterdam. Gedurende deze week zijn er in een sociaal centrum drie dagen gevuld met activiteiten, workshops en discussies. Er zal eten en muziek zijn maar bovenal een plek om elkaar te ontmoeten en acties te plannen tegen hen die achter deze nieuwe wet zitten. Laten we onze doelen bepalen en laten zien dat we woedend zijn!

Op 1 oktober is er een demonstratie tegen het kraakverbod, om 17:00 op het Spui!

Deze dagen zijn van ons allemaal, van alle verschillende mensen die betrokken zijn bij de kraakbeweging, hier en overal! Alle verschillende benaderingen en tactieken dienen gebruikt te worden in de komende strijd, ze moeten een inspiratie vormen voor alles wat nog komen gaat. Oktober is slechts het begin.

Organiseer jezelf, raak betrokken!

Meer info / contact:
whatever [ât] squat.net

Actie Comité Amsterdamse Boefjes

Tags: