Knokploeg valt grunn krakers aan

22.05.2005 23:06
http://indymedia.nl/nl/2005/05/27794.shtml

Het begon allemaal met een kraak aan het Zuiderdiep in de binnenstad van Groningen, de voormalige growshop “Tevreden Rookster” werd gekraakt.

Vrij snel nadat de smeris de leegstand had geconstateerd arriveerde er een knokploeg van ongeveer 10 tot 20 mensen. Dit ontaarde in een vechtpartij, waarbij de eigenaar via een ladder dwars door een raam het pand betrad. Er waren vijf lichtgewonden waaronder de eigenaar, die in bezit was van een samuraizwaard en daarmee liep te zwaaien (!!!), en zijn zoon. Toen de straat blauw zag van de smeris hebben de krakers het pand verlaten en de eigenaar overgedragen aan de smeris.

Later die avond stond er voor het kraakpand aan het Lage der A waar men na zat te praten weer een knokploeg met knuppels en samuraizwaarden! De deur werd gauw gebarricadeerd en de smeris werd gebeld. Omwonenden van dat pand belden ook de politie en ging (naar men zegt) de straat op, waarop de knokploeg weer verdween. Veels te laat arriveerde de politie.

Op dit moment is niet duidelijk waar de ploeg zich bevindt, in pand OpDrift is alles tot nu toe nog rustig. Van andere panden is het nog niet duidelijk.

Update volgt!

Saffie


 

Tags: