Woning Ter Horst met verf beklad

Door onze verslaggever

NIJMEGEN – Onbekenden hebben gisterochtend de woning van burgemeester Ter Horst beklad met witte verf. Ook naar het politiebureau aan de Muntweg en een kantoorpand aan de Groenestraat zijn verfbommen gegooid.

Een groep krakerssympathisanten schrijft in een e-mailtje aan De Gelderlander verantwoordelijk te zijn voor de actie. Volgens het berichtje is de woning ‘van de licht anarchistische Guusje (Ter Horst, red.) met vrolijke kleuren opgeleukt’.

De groep zegt te sympathiseren met de twaalf krakers van een kantoorpand op het voormalig Smitterrein aan de Groenestraat. Ter Horst woont ook in deze straat.

De rechter bepaalde eind november dat de twaalf hun ‘Villa Kraakstaat’ moeten verlaten. Toen ze het pand betrokken stond het weliswaar meer dan een jaar leeg, maar de eigenaar had er een kraakwacht ingezet. De claim van de krakers dat ze van een andere ruimte gebruik maakten dan de kraakwacht, werd door de rechter terzijde geschoven.

Een politiewoordvoerder zegt dat is gezien dat vanuit het kraakpand met verf is gegooid. De politie heeft geprobeerd de bewoners aan te houden voor openlijke geweldpleging tegen goederen dan wel het aanbrengen van vernielingen. Zij waren echter vertrokken.

Volgens de woordvoerder zou het kantoor vandaag ontruimd worden. Toen gisteren bleek dat het leegstond, heeft de politie het direct overgedragen aan de eigenaar.

Ter Horst laat via haar zegsman weten niet onder de indruk te zijn van de actie. “Ze begrijpt niet goed waar de daders op uit zijn. Ze vindt het laf en flauw.” De burgemeester gaat aangifte doen van de bekladding.

[squat!net]