KG Groenestraat verloren

  KG Groenestraat verloren


Krakers moeten uit pand Groenestraat

Door onze verslaggeefster

ARNHEM – De twaalf krakers die sinds deze zomer kantoorruimtes aan de Groenestraat in Nijmegen bewonen, moet vertrekken. Dat heeft de rechter in Arnhem gisteren bepaald.

De eigenaar van de kantoorpanden spande een kort geding aan tegen de krakers, dat vorige week diende. Hij wil de ruimtes verhuren, maar zegt dat dat niet lukt zolang de krakers erin zitten. Deze zomer stonden de ruimtes een jaar leeg. Eerder was er een bedrijvencentrum hier gevestigd. Bang voor krakers, besloot de eigenaar anti-kraakwachten in de panden te laten wonen. Volgens de krakers zat er op het moment dat ze de locatie betrokken wel iemand in het ene gedeelte, maar niet in het andere. De politie greep niet in na de kraakactie. Dat zal wel gebeuren als de bewoners niet vrijwillig vertrekken. In het vonnis van de rechter staat ook dat de kantoorruimtes na de ontruiming niet opnieuw gekraakt mogen worden.

[squat!net]