Krakers in Oslo in de Trøbbels

  Krakers in Oslo in de Trøbbels


Maandag 24 juni kraakte Boligaksjonen Tøyenggata 10-12-14 te Oslo. Het pand is in eerste instantie gekraakt omwille van de huisvesting van demonstranten bij de ABCDE-wereldbanktop.

Eigenaar is de Olav Thon Gruppen. Deze kreeg het besluit van de algemene vergadering te horen: Donderdag zou men vertrekken, tenzij in toekomstige vergadering anders besloten zou worden. Na donderdag hoefde men geen demonstranten meer te huisvesten wegens afloop van de top.

Olav Thon heeft geen concrete sloopplannen. Desondanks is het van binnen en buiten vernield. Er zijn dakramen willens en wetens verwijderd waardoor er waterschade is. Volgens de buren is het pand al langer in deze toestand.

Afgelopen woensdag werd besloten dat de huizen gekraakt zouden blijven en dat men zou proberen te praten met de Olav Thon Gruppen (OTG). De OTG heeft hier echter geen behoefte aan en heeft aangifte gedaan. Ook zeggen zij zelf kompetent genoeg te zijn om deze huizen te beheren.

Boligaksjonen: http://squat.net/boligaksjonen

[squat!net]