Eten voor veganisten in de cel

  Eten voor veganisten in de cel


maandag 8 jul. 2002

Door onze verslaggever

NIJMEGEN – Het politiekorps Gelderland-Zuid gaat zijn arrestanten de mogelijkheid bieden een veganistisch maal te gebruiken. Daarnaast krijgt elke arrestant die zijn schoenen in moet leveren, een paar slippers ter beschikking om bij het luchten te dragen. Ook wordt een verzoek van een arrestant om medische bijstand altijd met een arts overlegd. Een weigering wordt schriftelijk vastgelegd. Het korps heeft de huisregels voor de verzorging van arrestanten met deze maatregelen uitgebreid, nadat twee mannen zich in maart bij de Commissie Toezicht Politiecellen beklaagden over hun behandeling. De twee waren in februari aangehouden bij de ontruiming van een kraakpand in de Tweede Walstraat. Omdat zij geen dierlijke producten eten, hadden zij ‘savonds in hun cel om veganistisch eten gevraagd. Dat was op dat moment niet voorhanden. Het korps belooft nu voortaan veganistische maaltijden in voorraad te houden. Een van de twee mannen moest daarnaast zijn schoenen inleveren omdat hij had geweigerd de veters eruit te halen. Dat is een maatregel die de politie treft uit veiligheidsoverwegingen. De man had vervolgens bij het luchten natte sokken gekregen. De twee hadden ook tevergeefs om medische verzorging gevraagd. De een had bij zijn aanhouding een wond aan zijn mond overgehouden, de ander een schaafwond aan een vinger.

http://squat.net/nijmegen

[squat!net]


Tags: