POSTERS GEPLAKT IN NIJMEEGSE BINNENSTAD TEGEN POLITEGEWELD

  POSTERS GEPLAKT IN NIJMEEGSE BINNENSTAD TEGEN POLITEGEWELD


POSTERS GEPLAKT IN NIJMEEGSE BINNENSTAD TEGEN POLITEGEWELD
Afgelopen nacht zijn er in Nijmegen enkele honderden posters geplakt gericht tegen het recente politie geweld in Nijmegen. Op de posters stonden, naast een vergroot krantenartikel over politiegeweld, leuzen als “ME-training; doorslaand succes!?”, “Politie Nijmegen; Ach, het houdt ze van de straat” en “Politie Nijmegen; ja, maar ze luisterden ook niet”. Op vrijdag 8 maart hield de Mobiele Eenheid een oefening met 16-jarige scholieren die hooligan speelden. De afspraak was dat scholieren bij een eerste ‘prik’ met een gumminknuppel naar een speciaal aangewezen plek moesten. De Mobiele Eenheid had echter grote moeite om zich in te houden. Een meisje wat de bus niet in kon omdat er andere scholieren voor stonden kreeg meteen rake klappen. Ook een andere scholier kreeg meerdere harde klappen. Na een afkoelingspauze werd de hele oefening stil gelegd. De Mobiele Eenheid kon zich niet inhouden bij het slaan van 16-jarige scholieren. Terwijl diverse politiewoordvoerders scholieren, media en anderen proberen te sussen met de ‘gerustellende mededeling’ dat “de kwestie uitgebreid geevalueerd zal worden” vragen wij ons af wanneer de politie zich bij een oefening met scholieren al niet kan inhouden, hoe zij zich dan gedraagd op straat. Een recent voorbeeld hiervan is de ontruiming van de herkraakte ‘Openbare Orde’ aan Tweede Walstraat 100-102 in Nijmegen op woensdag 27 februari j.l. Hierbij werden een viertal krakers en sympathisanten gearresteerd. Ook dit ging gepaard met excessief politiegeweld. Een arrestant die bloedend op de grond lach met zijn gezicht open werd vervolgens ook medische verzorging geweigerd. Wij stellen dat dit geen ‘incidenten’ waren, maar structureel onderdeel van de machocultuur bij de politie die als mentaliteit heeft “krom is recht en wij zijn de baas”. Nieuwe ‘incidenten’ zullen slechts een kwestie van afwachten zijn…


squat.net/nijmegen

[squat!net]


Tags: