Her-herkraak in Kopenhagen

  Her-herkraak in Kopenhagen


In de nacht van dinsdag op woensdag om half drie werd voor de derde keer in enkele dagen ‘het blauwe huis’ gekraakt. Het pand is gelegen aan de Frederiksberg-kant van de Åboulevard in Kopenhagen. Er werd door de aktivisten van ‘BZningen’ een spandoek uitgehangen met de leus ‘woningen voor iedereen, vrijplaatsen zonder kontrole’. Een paar agenten kwamen langs en verzochten de krakers (BZ-ers)om het pand vrijwillig te verlaten. Hier ging de aktiegroep niet op in.

Bezet schip

Nadat het blauwe huis maandag in korte tijd twee keer ontruimd werd, verplaatste men op dinsdag de aktie naar een botenbeurs in het Bella Center alwaar men een boot probeerde te bezetten. De botenhandelaren reageerden uitermate agressief en dreigden de krakers over de reling te gooien als ze niet per ommegaande het schip zouden verlaten.

Deense versie op http://squat.net/no
de oorspronkelijke bron, met eerdere informatie over de akties is: http://www.direkteaktion.dk

[squat!net]