Ontruiming in Barcelona

  Ontruiming in Barcelona


In de wijk Gracia, Barcelona, is op 17 juli om 7:30 ‘s ochtends een kraakpand ontruimd door een speciale eenheid van de politie. De verraste bewoners van het 5 maanden gekraakte pand boden geen verzet tegen de massaal aanwezige politie. Vanuit het tegenoverliggende Casa de la Muntanya, een 14 jaar gekraakt sociaal centrum, werd wel getracht de ontruiming te verhinderen. Met van alles en nog wat werd van het dak en uit de ramen gegooid.

De politie drong vervolgens Casa de la Muntanya binnen en arresteerde alle aanwezigen, hierbij werden vernielingen aan het pand aangericht en veel informatie (diskettes etc.) meegenomen. De politie heeft met rubberkogels geschoten op aanwezige sympathisanten en bewoners. Naderhand zijn er rellen uitgebroken in de wijk, waarbij weer geschoten is met rubberkogels en diverse mensen zijn gearresteerd.

De hele dag is het onrustig geweest, waarbij een bewoner van een nabijgelegen kraakpand die uit het raam leunde in het gezicht is geraakt door een rubber kogel, hij is waarschijnlijk een oog kwijt.

De politie is de hele dag aanwezig geweest voor Casa de la Muntanya, toen zij zich terugtrokken heeft een groep van 100 mensen het pand weer ingenomen. Gelukkig vallen de vernielingen mee, het pand aan de overkant is echter totaal onbewoonbaar gemaakt, van het dak is niet veel meer over.

[squat!net]


Tags: