Utrechts kraakpand in brand gestoken

  Utrechts kraakpand in brand gestoken


Utrecht, bericht van bewoners Reactorweg

Vannacht om 2;00 is er brand gesticht op het dak van Reactorweg 3 in Utrecht. Hierop is er een grote brand onstaan en is het pand vrijwel volledig uitgefikt. De meeste bewoners zijn al hun spullen kwijt, een is er licht gewond. Ook naburige kraakpanden hebben schade. De brand is zeker aangestoken, ook de politie bevestigd dit.

Dit komt niet onverwacht. Een kleine maand geleden kwam de eigenaar al langs, trapte de deur in en sloeg mensen in elkaar. Hij is vervolgens door krakers het pand uitgeslagen en weggejaagd. Hierna zijn er verschillende malen louche figuren langs geweest die wel erg veel aandacht hadden voor reactorweg 3 en de overige panden. De bewoners hebben vergeefs geprobeerd om de politie duidelijk te maken dat dit verkeerd af zou lopen. Deze weigerden in eerste instantie aangifte op te nemen van alle aanklachten, en gaven later aan ‘dat kraken juridisch gezien misschien wel legaal is, maar dat er gevoelsmatig niets van klopt’. ‘Een telefoontje’ naar de eigenaar, meer wilden ze niets doen. Dat heeft dus duidelijk niet geholpen. Ook de reactie van de politie na de brand is verbijsterend. ‘Als jullie zo geheimzinnig doen over wie jullie zijn, waarom zouden wij dan iets voor jullie doen (!)’

De bewoners houden de politie mede-verantwoordelijk voor de brand, zij hebben duidelijk hun plicht verzaakt en staan aan de kant van de eigenaar.

De eigenaar is BMG Vastgoed BV, directeur is Borgeld (de enige en gevolmachtigde), tevens directeur van de Bo Mij Groep (BMG), beter bekent van de Bo-rent, met vestigingen in maar liefst 47 gemeentes. Deze Borgeld is degene die mensen heeft lopen slaan en hoogstwaarschijnlijk achter dit alles zit.

De schok is hier groot, mensen hadden dood kunnen zijn.

KSU Utrecht


Tags: