Sympathisanten geven trommelconcert voor gearresteerde krakers

Sympathisanten geven trommelconcert voor gearresteerde krakers


Uit de Gelderlander van 21/5/2001

Sympathisanten geven trommelconcert voor gearresteerde krakers

Door onze verslaggever
NIJMEGEN – Met een oorverdovend trommelconcert hebben een dertigtal sympathisanten van de vrijdag gearresteerde krakers hun ingesloten collegas een hart onder de riem gestoken. En gisteravond stonden opnieuw enkele tientallen luid joelend voor het Nijmeegse politiebureau.

Vanaf spoor 1 van het Nijmeegse centraal station aan de achterzijde van het hoofdbureau van politie maakten de medestanders zaterdagavond drie kwartier lang zo veel kabaal dat de zes arrestanten de muzikale steun in de rug zelfs vanuit hun cel gehoord moeten hebben. En dat was ook precies de bedoeling, legt een van de actievoerders uit. Het is een goede gewoonte om gearresteerde krakers een dag later te komen steunen. Het zestal werd vrijdagmiddag opgepakt bij een ontruimingsactie aan de Handelsweg in Nijmegen. De sympathisanten, behalve uit Nijmegen ook afkomstig uit Arnhem en Den Bosch, maakten zich bovendien kwaad over het feit dat het zestal meer dan 24 uur na hun arrestatie nog vastzat. Zij menen dat het niet meer dan redelijk zou zijn geweest als de arrestanten na enkele uren weer vrij werden gelaten. Want waar hebben we het hier over? Over het gooien van wat latex, aldus een van de protestanten. De situatie op het Stationsplein werd zaterdagavond even gespannen toen twee inzittenden van een toevallig passerende politieauto verbaal werden belaagd en het doorrijden onmogelijk werd gemaakt. Uiteindelijk kozen de agenten eieren voor hun geld en reden onverrichterzake door. In de nacht van zaterdag op zondag is het hoofdbureau bekogeld met witte verf. Ook een politieauto werd hierbij besmeurd. De daders zijn vooralsnog onbekend, maar de politie legt wel de link met de krakerssympathisanten. Twee van de zes arrestanten zijn naar huis gestuurd; vier wilden hun naam niet zeggen en zijn daarom in verzekering gesteld. Vandaag worden ze voorgeleid voor de officier van justitie, woensdag verschijnen ze voor de politierechter.

Meer over Nijmeegs gekraak op squat.net/nijmegen.

Woensdag 14.00u politierechter in Arnhem. Komt allen!!!

[squat!net]