Snel uitspraak over kraakactie van gemaal

  Snel uitspraak over kraakactie van gemaal


Snel uitspraak over kraakactie van gemaal

Door onze verslaggeefster

NIJMEGEN – Over vier dagen is er helderheid over het lot van de krakers van het gemaalwachtershuis in Nijmegen. Het Polderdistrict Groot Maas en Waal eiste gisteren in een kort geding voor de rechtbank van Arnhem dat de krakers de woning aan de Ubbergseweg binnen vijf dagen verlaten. De krakers waren niet aanwezig om zich te verdedigen.

Het Poderdistrict heeft de woning verkocht en wil zo snel opleveren aan de koper. ‘Zolang de krakers nog in de woning zijn, kan het Polderdistrict geen kant op’, zegt de raadsvrouw van het Polderdistrict.

Het voormalige gemaalwachtershuis van het Hollandsch-Duitsch Gemaal is sinds 22 januari gekraakt. Aanstaande dinsdag doet de president van de rechtbank uitspraak.

[squat!net]