Villa Kraaksteen wordt kantoorpand

  Villa Kraaksteen wordt kantoorpand


De krakers van villa aan de Nijmeegse Berg en Dagseweg, ook wel Villa Kraaksteen genoemd, moeten het pand zo snel mogelijk verlaten. Eigenaar van het pand, Atrium Vastgoed Nijmegen BV, eist dit volgende week in een kort geding voor de rechtbank in Arnhem. Atrium heeft een bouwvergunning gekregen en wil beginnen met het aanpassen van de villa tot kantoorruimte.
Het pand werd twee jaar geleden door ongeveer vijftien mensen gekraakt nadat de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen het gebouw had verlaten. De eigenaar doopte bij monde van haar advocaat de krakers om tot een soort kraakwacht. Ze mochten blijven gedurende de procedure van het bestemmingsplan voor Nijmegen-Oost liep. “Het bestemmingsplan is inmiddels gewijzigd en we hebben een vergunning gekregen om te verbouwen, dus het is tijd om te vertrekken”, zegt Kampschreur nu. Volgens hem is de eigenaar er altijd van uit gegaan dat de krakers uit zichzelf zouden vertrekken als alles rond zou zijn.
“Maar de krakers hebben nu ineens verklaard tegen de ‘verkantorisering’ van woonvilla’s te zijn.” De advocaat vindt dat een onzinnig argument omdat de villa toen de hogeschool er zetelde, jarenlang een andere functie heeft gehad.
De vastgoedmaatschappij verwacht een paar maanden nodig te hebben om het pand te renoveren en te verbouwen. Welke bedrijven of instellingen uiteindelijk kantoor gaan houden aan de Berg en Dalseweg 122, is nog niet duidelijk. Er is een makkelaar ingeschakeld om huurders te vinden.

[squat!net]


Tags: