Ladronka (Praag) deze morgen ontruimd

  Ladronka (Praag) deze morgen ontruimd


Het binnen europese krakerskringen welbekende kraakpand Ladronka in Praag is deze ochtend (donderdag 9-11) ontruimd. Waarschijnlijk wordt de krakers het onbetaalde gebruik van telefoon en elektriciteit ten laste gelegd.

Men vermoed dat de ontruiming een reaktie is op de protesten die er kort geleden waren tegen de IMF en de wereldbank in Praag. De reakties van de bevolking hierop waren niet echt onverdeeld positief, wat het voor de politie makkelijker maakt om tegen aktivisme in het algemeen op te treden. Elke hulp de je kan bieden is welkom, waaronder natuurlijk solidariteitsakties.

kontaktadres: zemepredevsim [at] ecn [dot] cz

Ladronka is begin jaren negentig gekraakt. Deze midden in een park gelegen voormalige boerderij (de boomgaard is een onderdeel van het park geworden) is al vele malen bedreigd met ontruiming. Steeds maar weer werd deze afgewenteld. De laatste ons bekende plannen betroffen een ontruiming voor een konferentieoord.

Het pand Ladronka stond altijd open voor bezoekers, veelal jonge punkjes uit Polen. Ook vele nederlandse krakers en aanverwanten hebben in de loop der tijden een bezoekje gebracht aan deze krakersburcht.

[squat!net]