rellen bij rijksmuseum

  rellen bij rijksmuseum


Dinsdag avond zijn er grote ongeregeldheden voor het rijksmuseum te Amsterdam geweest. Het begon onschuldig als een protest tegen Wolfensohn, de president van de Wereldbank die daar een maaltijd kwam nuttigen met andere zeer geeerde bezoekers. Een van de andere gasten genaamd R. Lubbers is nog verast met slagroom in zijn nek. De slagroom die bestemd was voor Wolfensohn heeft haar doel nooit bereikt omdat er voordat hij ter plaatse was 10 busjes ME de voor hem bedoelde geschenken in ontvangst kwamen nemen.

2 1/2 uur lang speelde de mobiele eenheid een kat en muis spelletje met de activisten. Vaak onverwacht bruut hakkend (voornamelijk nadat de eerste slagroom de helmen raakte). Terugtrekken, charge, terugtrekken charge, de stadhouderskade veranderde in een verkeerschaos. Via de scanner was al gehoord dat de bedoeling van de ME was om de demonstranten in het verkeer kwijt te spelen. Dit lukte niet zo goed, gezien de lange tijd dat beide partijen hun slag om het rijksmuseum uitvochten. Later op de avond bleef het nog onrustig in de stad, niet ondanks de groteske hoeveelheid blauw op straat. De 2 linies smeris die zich hadden opgesteld voor het huis van de burgemeester waren hier nog wel het lachwekkenste voorbeeld van.

lees meer:

Tjechische handelsambassade bezet: http://squat.net/nl/news/tsjeg031000.html

platform stank voor bank: http://huizen.dds.nl/~stank wat doet de wereldbank?: http://www.whirledbank.org

link naar foto's van dinsdagochtend, squat.net/gallery face=”tahoma,arial,helvetica” color=”#FF0000″>!net]


terug