utregsnews

  utregsnews


————– 08/21/00 De gekraakte panden aan de Reactorweg 1 t/m 7, Utreg, zijn vrijdag ontruimd. De bewoners konden geen uitstel afdwingen; de smeris wilde koste wat kost ontruimen. De mensen zijn dus vertrokken…

Dieselbaan 6&7, Nieuwegein, heeft vandaag een negatieve uitspraak gekregen. (na ruim 5 weken GVD!) —————————————– 08/27/00 Afgelopen vrijdag is het pand aan de Maliebaan 72 opnieuw aan het kraakbestand toegevoegd. Een eerste poging hiertoe vond al op 29 november ’99 plaats, maar botste met leugens van de advocaat van de eigenaar: voor een brandje in april ’99 zou het verhuurd zijn geweest, onzin bleek later, na de ontruiming… En de eigenaar, dat is me er een: Chris van Maarseveen, een van de grootste speculanten van de vorige eeuw, bekend van extreme belastingontduiking bij de bouw van Hoog Catherijne en zeer grootschalige zwendel met BV’s, NV’s etc. In het verleden had hij meerdere panden op de Maliebaan in zijn bezit, waar er ook een aantal van gekraakt waren. Ook heeft hij in het verleden (met succes) knokploegen gebruikt. Nu is van zijn imperium niet veel meer overgebleven: krakers zijn in zijn hoofdkantoor gekropen! Erg grappig, er zitten nog resten van verfbommen op, die er in een ver en roerig verleden tegen aangekwakt zijn. Het pand zelf is, op wat kleine brand- en rookschade na, in zeer goede staat. Verder ligt er veel oude administratie, erg interessant en leuk om te lezen hoe onze Chris zich flink in de nesten heeft gewerkt met al zijn BV’s en NV’s. De politie is vrijdag al langs gekomen, evenals hulpovj, en de Officier zelf zou maandag langskomen. Vanwaar al dit hoge bezoek is de krakers onduidelijk.

springstof