Wethouder wil Blitz in Oslo ontruimen maar: Blitz er her for å bli!

  Wethouder wil Blitz in Oslo ontruimen maar: Blitz er her for å bli!


Blitz-krig

voor de zoveelste maal wordt het jongerenhuis in eigen beheer Blitz bedreigd met ontruiming. deze keer lijkt het werkelijk ernst. De bedreiging komt van onze vijand, wethouder Grete Horntvedt. Zij wil dat kafe Blitz, de infowinkel, Radiorakel, de oefenruimtes in de kelder, de fotogroep, de koncertruimte, lito-drukkerij, mumiagroep en de andere aktiviteiten in het pand wijken voor een ‘breder’ aanbod. Dat wil zeggen een nog kommercieler en gestroomlijnd aanbod voor de kultuurloze Cola-generatie.

Wat zij blijkbaar niet begrijpt is dat we achttien jaar werk niet zonder bittere strijd zullen opgeven. Er is nog steeds hoop dat we de situatie kunnen oplossen via parlementaire wegen. Als het er op aan zou komen dan zijn we bereid Oslo op zijn kop te zetten.

De situatie in Oslo lijkt rustig en dit is vooral te danken aan de paar vrije ruimtes die er zijn. Een poging om Blitz van het toneel te vegen zal daarom de balans tussen kontruktief en destruktief binnen het tegenkulturele miljeu doen verschuiven. Hebben we niets meer om te verliezen dan is er ook niets meer om bang voor te zijn.

Blitz is 18 jaar geleden door de gemeente in gebruik gegeven in naar aanleiding van een kraakaktie elders in de stad. Er is op dit moment een kontrakt met de gemeente. De panden naast Blitz staan echter te verkrotten en hebben last van huiszwam. Kort geleden is besloten dit blokje in een keer aan te pakken. De gemeente heeft hiermee weer een knuppel gevonden om de Blitzers te slaan. Eerder greep de gemeente naar middelen als intimidatie door middel van een inval. Meer hierover vind je op hun internetsite http://wit.no/Doogie/blitz

Blitz er her for å bli!

De Aftenposten over Blitz:

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/oslo/d147775.htm

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/oslo/d147776.htm

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/d150013.htm

kontaktadres noorse sektie van squat.net: scan [at] squat [dot] net

[squat!net]