Amsterdam: uitspraak OvJ Prinsengracht 478

  Amsterdam: uitspraak OvJ Prinsengracht 478


Het vorige zondag gekraakte pand op de prinsengracht 478 in Amsterdam heeft alweer een ontruimingsuitspraak van de Officier van Justitie te horen gekregen. De smeris kwam langs om te vertellen dat na “lang overleg” de OvJ vond dat hier sprake was van huisvredebreuk. De bewoners zitten nu zowel met smeris als knokploegdreiging. De eigenaar is een telg uit een oud amsterdams penozefamillie. Meteen na de kraak kwamen er een paar ‘zware jongens’ in dienst van de buurman (een uit miami vice weggelopen schurk met die spaans brabbelt met een zuid-amerikaanse tongval) die foto’s van de krakers maakten en het naast gelegen pand begonnen te barricaderen. Cafee de Tap op 478 huis kreeg opdracht van dit sujet om de krakers van het terras te weren (het serveerstertje scheet bijna in haar broek toen sommigen zich toch tussen haar tafeltjes waagden) en de verschillende dealertjes en ‘Sjonnies’ die daar rondlopen hebben al gedreigd met knokploegen e.d. De krakers gaan in beroep tegen de uitspraak van de OvJ. De eigenaar ‘Gersteland b.v’ heeft het halve blok op de Prinsengracht en de Lange Leidsedwarsstraat in handen en bijna al hun huizen zijn verwaarloost of staan leeg. In het gekraakte pand was 1 verdieping ingericht in eind jaren tachtig ‘wij zijn patsers’-stijl. Het is duidelijk dat zich hier geen frisse zaakjes afspelen, het is ook duidelijk dat er niet ontruimt moet worden voor leegstand en maffiapraktijken. Ben je in de buurt, kom langs bij de zwart-rode vlag; het is dolle pret tussen coffeeshop tops en coffeeshop easy times.

[squat!net]