Pand aan Amsterdamse Prinsengracht gekraakt

  Pand aan Amsterdamse Prinsengracht gekraakt


Lieve buren,

Wij hebben net de bovenverdiepingen van de Prinsengracht 478 (1 t/m 3 hoog) herkraakt. De etages zijn in herfst 1998 door de toenmalige krakers na een ontruimingsvonnis vrijwillig verlaten. De eigenares had toen ontruiming geeist om het huis te kunnen verbouwen. Twee jaar later is er echter nog steeds niets veranderd, de etages stonden nog steeds leeg toen wij de deur inkwamen…

In Amsterdam is op moment, en dan niet eens sinds kort, geen betaalbare huurwoning legaal te krijgen, daarom lijkt ons langdurige leegstand onaanvaardbaar. Voor mensen die hard een woning nodig hebben is er dan ook geen andere oplossing dan kraken. In dit specifieke geval is justitie al een keer voor niets voor het karretje van de eigenares gespannen. Zij kon of wilde de noodzakelijke verbouwing niet aan. Wij zijn ervan overtuigd dat het recht op een dak boven het hoofd in de polder nog steeds hoger gewaardeerd zou moeten worden dan het recht op onbenut eigendom.

In de grachtengordel en andere delen van de binnenstad, staan verrassend veel panden en etages leeg. De overhitte vastgoedmarkt doet vermoeden dat deze leegstand speculatief opzet is, de waarde van een verhuurd pand is namelijk lager dan die van een leegstaande…

KRAKEN EEN NOODZAAK, WONEN EEN RECHT http://squat.net

[squat!net]