Lawaaidemonstratie ter ondersteuning laatste arrestant kinkerstraat ontruiming

  Lawaaidemonstratie ter ondersteuning laatste arrestant kinkerstraat ontruiming


voor meer nieuws over de kinkerstraat zie in onze nieuwsrubriek http://squat.net/nl/news/kinkerstraat180600.html hier vind je ook enkele foto’s, evenals in de nieuwsrubriek van http://squat.net/no/

Lawaaidemonstratie dinsdagavond 20.00u vanaf Leeuwenhoekstraat 4-7 (Amsterdam)

Vandaag zijn 6 van de 7 arrestanten die gevallen waren na de ontruiming van de kinkerstraat 1 vrijgelaten. De drie binnenzitters hebben een dagvaarding meegekregen voor de overtreding van artikel 138 (huisvredebreuk). Enkele anderen hebben een dagvaarding meegekregen voor het overtreden van artikel 141 (openlijke geweldpleging). Het proces, dat belooft leuk te worden, zal op 1 september dienen.

De drie binnenzitters zijn er goed vanaf gekomen. Dit kan niet gezegd worden voor de laatste arrestant die nog vast zit. Hij wordt verdacht van het gooien van een vuilnisbak. Op SBS6 was te zien dat hij met de handen in de zakken stond terwijl deze bak door de lucht heen vloog. De arrestant is door een klup stillen in elkaar geslagen. Hierover heeft hij een verklaring afgelegd. Het is erg vreemd dat de politie met een kamerawagen, loslopende kameralui, stillen en de hulp van de reguliere pers hun miskleun niet hebben kunnen dokumenteren. Ook een buurman die zijn ongenoegen over de ontruiming liet blijken is gearresteerd. Hij is bij de arrestatie en in het arrestantenbusje flink bewerkt door oom agent. Een ME-er heeft nog flink lopen hakken op een jochie van om en nabij tien jaar. Deze is niet gearresteerd.

De ruimte kinkerstraat 1 stond drie jaar leeg en was anderhalf jaar geleden al een keer gekraakt. Ook toen is het uiteindelijk ontruimd wegens de opslag van lege dozen en wat administratie (wie huurde een auto van het bedrijf Adams car rent in 1994, dat soort zaken). Opslag is nog geen gebruik en de volgens het ANP ‘heterdaad’ is ook al geen reden voor ontruiming. Overigens was er geen sprake van heterdaad, maar dat terzijde. Kraken is een recht en het is jammer dat oom agent niet voor ons de deur openbreekt!

Terug naar de lawaaidemo, deze zal uiteraard geweldloos zijn. Het gaat erom de arrestant te ondersteunen door de aanwezigheid te laten blijken dmv geluid. Benodigde zaken: fiets, potdeksels en andersoortig herriemateriaal

Tot morgen!

[squat!net]