Hardhandige ontruiming in de Kinkerstraat

  Hardhandige ontruiming in de Kinkerstraat


Lees ook de Persverklaring van de Amsterdamse kraakgroepen

Vanmiddag werd kinkerstraat 1-hs gekraakt na jarenlange onbruik. De ruimte was gevuld met lege verhuisdozen en enkele dozen oud archiefmateriaal van een bedrijf. Opslag is nog geen gebruik en het bedrijf kon zijn doosjes terug krijgen. Toch koos de politie (met medeweten van I van Brenk, openbare orde) ervoor om de zaak niet in alle nuchterheid te laten afwegen maar gelijk over te gaan tot ontruiming op grond van een artikel dat huisvredebreuk verbiedt.

De aanwezige sympathisanten scandeerden dat de ruimte al drie jaar leeg was. Er kan dus geen sprake zijn van huisvredebreuk. Des te irritanter wordt deze machtswellust van openbare orde verstorende agenten als je bedenkt dat de toegankelijkheid van de Amsterdamse woningmarkt vooor mensen met een smalle beurs de laatste jaren stukken minder is geworden.

Een peleton ME zette de straat af en duwde toeschouwers weg. Met name de ‘stillen’ , politie in burger, wilde graag hun kickbokskunstjes vertonen en heeft gepoogd een aantal mensen op hun hoofd te raken. In enkele gevallen troffen ze doel. De boze omstanders grepen naar lege bierblikjes en gooiden naar ME-ers die dat helaas nauwelijks gemerkt zullen hebben.

Een stilleneenheid dreef nog wat mensen in een zijstraatje en voerde een arrestatie uit. Toegesnelde mensen die hiervan getuige wilden zijn werden door een linie ME a la Eurotop ingesloten en kregen later een vrije aftocht.

Het was overduidelijk dat de politie al te weinig te doen had rond het voetballen en graag wat rotzooi trapte om maar te kunnen zeggen dat ze nodig waren. Wat dat betreft zijn het typisch ambtenaren die voornamelijk bezig zijn hun eigen baan een reden te geven.

Minimaal 5 mensen zijn gearresteerd waarvan drie in de gekraakte ruimte.

laatste nieuws: het aantal arrestanten is opgelopen tot 6-8. De arrestantengroep is morgen bereikbaar in de ‘Bollocks’ 1e Schinkelstraat 14


motorstillen

Lees ook de Persverklaring van de Amsterdamse kraakgroepen

[squat!net]