Geinig verzet-je

  Geinig verzet-je


‘t geinig verzet-je ——————- Ma. 8 mei 13.05 …Terwijl we in de voortuin op het bankje aan ‘t water zitten te zonnebaden, stelt het TraBra-team zich op in rotten van tien bij de voordeur, nog geen zes meter van ons vandaan. Vol ongeloof zien we toe hoe ons pand vervolgens wordt uitgeleefd. De ene deur na de andere ruit verliest zijn bestaansrecht, en even meen ik zelfs vreugdekreetjes te horen. Het “Klein Merwesteyn”-vrijstaatje is net ‘n politiestaat, het wemelt hier van de blauwe pret-petten, en toch is er geeneen die er toevallig even aan denkt, dat behalve ‘n oefenobject, er ook nog twee krakers zich op het terrein bevinden en nu toevallig zitten te zwaaien. De eerste die ons wel zit zitten, is de verslaggeefster van ‘t UN, ingeschakelt blijkbaar door de N’geinse politie. Na ons theekransje kwam ook die opdagen met de inmiddels overbekende vraag: “Heren, wilt u even mee komen?” Onder schot genomen door de fotograaf, voeren ze ons af tot voorbij het hek. Wederom geen arrestaties….. Even verderop, vanaf het viadukt, moeten wij lijdzaam toezien hoe ook de kraakvlag wordt gestreken, die toch al op z’n kop hing. Tranen gierden door onze keel, en kregen ‘n brok in onze oog. Daar gingen al onze plannen & dromen. Maar niet onze idealen! Aan zes jaar leegstand is nu abrupt ‘n einde gekomen, en later zal ook blijken dat er eindelijk in overeenstemming met de gemeente bouwplannen worden gerealiseerd. Maar toch, leuk=anders. Onderweg naar de thuisbasis, maken we ons snel meester van de nog natte middagkrant, waarin we nog even kunnen terug-genieten bij het verslag van de spektakulaire her-kraak, de vrijdag voorafgaand, hoe ironisch. Het ziet ‘r naar uit, dat N’Gein nog even wat geduldt moet hebben.. Maar wat ging er nou mis ? Tsja, dat weet alleen O.v.J. Willemse. Die beweerde dat het vorig vonnis nog van kracht was. Wat ze daar nu mee bedoelt is ons volstrekt onduidelijk. Het vonnis hadden we op dat moment bij ons, en zelfs de H.O.v.J. kon niet aanwijzen waar het probleem lag. Die wist ons wel al van tevoren te vertellen dat het wederom neg. zou worden, aangezien we weer met dezelfde O.v.J. te maken kregen. We kregen 1 uur de tijd. Wat ons waarschijnlijk de kop kostte is dat we zonder prik zaten, en dus ook met lege mobieltjes, plus dat we (toevallig) op dat moment niet in het bezit waren van het privenummer van de advocaat, aangezien zijn kantoor niet bezet was. Terugkijkend naar het hele gebeuren, hebben we toch ‘n aardig weekend gehad, mede dankzij onze stille aanbidders die ons al vanaf de verzamelplaats volgden, tijdens de her-kraak de vrijdag ervoor. Die denken bij kraak-acite aan ‘n “bliksem”-axie, aangezien ze donderdags nog kwamen informeren of er nog extra politie inzet was vereist. Dit bewijst maar weer dat springstof in handen van justitie volkomen onschadelijk is. De kraak op zich was wat saai, de breekploeg kon beter ander vertier zoeken als korrelatieploeg. Het pand was namelijk niet afgesloten, maar wel behoorlijk in de vernieling geholpen door de TraBra’s tijdens de 1ste oefendag annex ontruiming. Het “bezettings”feestje de dag erop heeft gelukkig ‘n hoop ellende doen vergeten. Ook al was dit inmiddels maandelijks terugkerend uitje van korte duur, het is nog niet afgelopen. We blijken al ‘n aardige aanslag te hebben gepleegt op de gemeentekas. ‘n uitputtings-offensief mischien ? Kraken gaat door, Ook in Nieuwegein!! Let op nieuwe aankondigingen S.B. Groeten, herexbewoners van “Klein Merwesteyn”

Springstof