kraak op de Uithof, Utrecht

  kraak op de Uithof, Utrecht


Nieuws uit de laatste Sprinstof (krakersperiodiek uit Utrecht)

Vandaag, maandag 20 december, bestormden een groep woeste atonomen deze twee huisjes op een uithoek van de uithof in Utreg. Na de slaap uit de ogen te hebben gewreven werd via een strategisch-taktisch plan een sluiproute benut die naar de achterkant van de huizen leidde. Onder toeziend oog van helemaal niemand werden de twee achterdeuren rustig opengebroken. De pandjes zijn eigendom van de Universiteit Utrecht en binnen troffen we opmerkelijke dingen aan: wat te denken van tien tonnen met radioaktief afval, een ontmanteld chemisch lab, computers en een archief uit ’90-’93. Een deel hiervan werd in nabijgelegen schuren gezet, de rest bleef staan (het was niet zo heel veel). Hierna kwam de politie langs. Ze waren erg verbaasd dat wij ze gebeld hadden en namen een kijkje in het pand. Ze liepen een beetje verdwaasd rond en gingen toen weer.

Geinspireerd door de aanwezige mogelijkheden werden plannen gesmeed om aanstormende hordes ME’ers te bekogelen met radioactief afval en om tijd te rekken om een leger aktievoerders te kweken. De creatievelingen konden aan de slag met doosjes klei. Groot was ook de teleurstelling toen bekend werd dat er een negatieve uitspraak was gearriveerd in de vorm van twee agenten met documenten om 429 te ondersteunen: Huurcontract tot juli ’99, daarna opslag en in februari 2000 weer buitenlandse studenten. Kort geding werd dus afgeblazen en ook de aangetroffen situatie bevestigde dit alles….

Wel positief dat de smeris de moeite had genomen alles te onderbouwen. Hadden ze dat niet gedaan, dan waren we ook niet vrijwillig weggegaan : de keuze om wel/niet door te gaan met een kort geding kan niet genomen worden op basis van mondelinge info van smeris! Omdat dat dus niet het geval was, werd besloten om het pand(en) vrijwillig te verlaten. Het is erg koud buiten dus wij gaan op zoek naar ons toekomstig huis :

KRAKEN GAAT DOOR!

http://www.antenna.nl/springstof

sprinstof


Tags: ,