Nieuws van de Filmakademie

  Nieuws van de Filmakademie


Beste Mensen, Amsterdam, 15 dec. 1999

Het oude filmacademie aan de Overtoom nr.301 is op 14 november in gebruik genomen door een groep verenigde kunstenaars ( E.H.B.K ), met als doel betaalbare werkruimtes te realiseren en deze ruimte een openbare publieke functie te geven.

Vanaf 14 november zijn wij als groep hard aan het werk en in onderhandeling met het Stadsdeel Oud-west en de Centrale stad om onze doelstelling te kunnen realiseren en het pand in gebruik te kunnen houden. De toekomst plannen met het pand zijn sloop, ten behoeve van een fietspad (van Overtoom naar het Vondelpark). Wij als kunstenaarsgroep zijn echter van mening dat dit pand een perfecte lokatie is om te dienen als werkruimte een nieuwe broedplaats voor (jonge) kunstenaars en kleine ondernemers. Er is een groot tekort aan betaalbare woon/werkruimte voor (jonge) kunstenaars en ondernemers, dit wordt ook door de Centrale stad erkent. Tot nu toe is er echter nog geen werkruimte gerealiseerd, omdat er volgens de gemeente geen geschikte panden vrijstaan. Middels onze actie brengen we het pand aan de Overtoom 301 in de aandacht bij het stadsdeel en de Centrale stad als geschikt pand. We willen tijdelijke antikraak bezetting voorkomen, omdat wij van mening zijn dat het pand door meer dan vier mensen gebruikt moet worden.

Op zondag 19 december houden wij een open dag, begin 14.00 tm 22.00 uur. U bent van harte welkom, wij verheugen ons op een kennismaking en u te kunnen tonen en informeren over hoe wie wij zijn en wat wij doen.

Met vriendelijke groet, de gebruikers van Overtoom nr.301. E.H.B.K Amsterdam 1999

filmakademie