Overtoom 357

 Overtoom 357


Gekraakt op 31-1-99

Buurtpamflet:

We stonden op straat; een groot probleem voor een groot gezin. Een gezin zonder dak boven het hoofd. We vonden de oplossing op de Overtoom 357, een pand dat al veel langer dan een jaar leeg staat. Het wordt dus tijd dat het opgevuld wordt!

De eigenaar is Nico Sandmann. Hij de grootste huizenbezitter van Amsterdam op dit moment (sic, typ.). Meestal werkt hij onder de naam Wallbros Corporation NV. Dit is een van zijn 400 bedrijfsnamen. Zijn postbus zit op de Overtoom waar meneer Sandmann zijn villa heeft, de duurste villa van Amsterdam (Villa Betty). Maar het kantoor van Wallbros zit op curacao. Hier in Amsterdam bezit hij 600 panden. Hij heeft hier en daar nog wat pandjes in Parijs en nog een hele hoop huizen en firma’s op de Nederlandse Antillen.

Ja… De Nederlandse Antillen, een paradijs, zeker als het gaat over drugsdoorvoerhaven en witwasroutes. Veel bedrijven vestigen hun kantoor op de Nederlandse Antillen om zo de belasting te ontduiken!

Ook werkt hij veel samen met een groot aantal Duitse banken. Alle Duitse banken hebben vestigingen in Luxemburg zodat ze voor hun goede klanten de belastingen kunnen ontduiken en zwart geld wit kunnen wassen.

Er komen veel klachten binnen over de panden van Sandmann, groot achterstallig onderhoud en huurprijzen die ver over het wettelijk toelaatbare maximum gaan.

De bewoners van Overtoom 357-hs


terug