Kraak Zuideinde 123 Koog a/d Zaan 7-2-99

 Kraak Zuideinde 123 Koog a/d Zaan 7-2-99


Beste buurtbewoners,

Waarschijnlijk zal de kraakactie van vandaag jullie niet ontgaan zijn. Wij hopen dat de grote groep mensen die hierbij aanwezig is geweest u niet verontrust heeft, want de enigen die dit huis zullen betrekken dat zijn wij: E&E, aangenaam. De anderen zijn alleen maar vandaag aanwezig om ons hulp te bieden bij de kraak zelf en eventuele vervelende bijkomstigheden, zoals bijvoorbeeld politie.

Wij willen u bij deze het een en ander mededelen over deze kraak en onze redenen hiervoor.

 • Ten eerste: Het huis staat al bijna 1 1/2e jaar leeg, wordt beheerd door de Rabobank die het verwaarloost (kijk zelf maar).

 • Ten tweede: Wij hebben dringend een woning nodig maar het is niet makkelijk voor jonge mensen om in de Zaanstreek een woning te krijgen, terwijl er toch tientallen woningen ongebruikt jarenlang leeg staan.

 • Ten derde: De eigenaar van dit pand (de RaBo-bank)had voor de koop al besloten dit mooie huis, dat karakteristiek is voor deze buurt, te slopen en er lelijke nieuwbouw voor in de plaats te zetten. Wij vinden dit doodzonde! Op deze manier is de Zaanstreek al op vele plaatsen bezig zijn sfeervolle Zaanse uiterlijk en karakter te verliezen, doordat alle mooie oude wijkjes en pandjes worden gesloopt en er nieuwbouw voor wordt teruggeplaatst.

  Groetjes van E&E

  PS. Kraken is niet verboden bij de wet.


  Betreft: de kraak op 7 februari jongstleden op:

  Zuideinde nr. 123

  Hierbij geven wij u de redenen van onze kraak zodat duidelijk mag zijn dat wij een juiste instelling hebben en geen overlast wensen te veroorzaken. Om een goede verstandhouding te bewaren laten wij u dit weten en wij spreken hierbij de hoop uit, van u, via de pers op enige steun te (mogen) rekenen.

  Aangezien het bovenstaand pand al meer dan 1 jaar leeg staat (wat het dus legaal maakt te kraken) besloten wij, omdat we op zoek zijn naar woonruimte, het pand te kraken. In Zaandam is het voor jonge mensen betrekkelijk moeilijk om zelfstandige woonruimte te verkrijgen terwijl er vele (woon)panden jaren ongebruikt leeg staan.


  terug