Kraak pand Kerkstraat lukt alsnog

  Kraak pand Kerkstraat lukt alsnog


Uit het Parool van dinsdag 22-6-99

KRAAK PAND KERKSTRAAT LUKT ALSNOG

Amsterdam- Naar schatting twintig krakers zijn er gisteravond alsnog in geslaagd een pand aan de Kerkstraat te bezetten. Zondagmiddag liep een kraakpoging uit op een konfrontatie met de mobiele eenheid. Daarbij werd een politieauto beschadigd en moesten de krakers vluchten.

Hoewel de zogenoemde vliegende brigade van de politie ook gisteren ter plaatse was, verliep de kraakactie zonder incidenten en mogen de actievoerders volgens de politie voorlopig blijven zitten. De krakers zeggen dat de politie niet kon ingrijpen, omdat ongeveer tegelijkertijd brand uitbrak in diskotheek Roxy. Zondagmiddag werd het pand direct ontruimd, omdat in elk geval 1 etage van het gebouw nog geen jaar leeg zou hebben gestaan. Langdurige leegstand is een voorwaarde om de politie op afstand te houden bij een kraakaktie.

Een vrouw die naast het pand woont, zou haar eerdere verklaring over de duur van de leegstand nu hebben ingetrokken. De krakers willen met hun actie een gerechtelijke procedure afdwingen. Volgens hen is het pand in bezit van de erven van ‘de beruchte speculant Kroonenberg.’

einde parool artikel

squamb/ascii