Forte Prenestino aangevallen

  Forte Prenestino aangevallen


In de nacht van zaterdag op zondag 3 juli is het ‘Centro Sociale Occupato Autogesito Forte Prenestino ( http://www.ecn.org/forte ) door een groep van ongeveer 20 mannen aangevallen. De mannen, die met motorhelmen en knuppels uitgerust waren, probeerden het gekraakte fort ten tijde van het OFF’99 videofilmfestival ( http://www.ecn.org/forte/off99.htm ) binnen te dringen. Dit werd door de aanwezigen voorkomen. Ten tijde van de knokpartij wisten de mannen er met de kassa vandoor te gaan. Het fort maakte zijn oude bestemming waar door het sluiten van de deuren de aanval door de vijand afgewend kon. Voordat de groep afdroop, gooiden ze nog een mollie naar de ingang. Volgens het Centro Sociale leverde dit geen grote schade op. De gevolgen van de aanval waren twee gewonden, een gejatte kas, een verpestte avond en de grote schok van het weer opkomend geweld tegen de Sociale Centra. Het motief van de aanval is vooralsnog onduidelijk. Al eerder hadden de Sociale Centra bedreigingen horen uiten dat de centra aangevallen en platgebrand zouden worden.

[squat!net] verklaart zich solidair met de roomse Sociale Centra en speciaal met het Forte Prenestino!

vertaling