Lelystad: Vrijplaats De Waaghals onterecht en illegaal ontruimt

Op vrijdagochten werden de bewoners van Vrijplaats De Waaghals om 10 uur sochtends ruw wakker geschud.

De politie kwam de bewoners vertellen dat zij hun spullen moesten pakken en het pand moesten verlaten voor 14:00 uur diezelfde middag.
Twee dagen ervoor waren wij ineens afgesloten van onze stroom dit zonder aankondiging dit terwijl wij bezig met het onze naam te zetten en hebben wij dezelfde middag nog het energiebedrijf gebeld voor een heraansluiting hier zaten wij op te wachten en kon lang gaan duren.
Ook was er een overeenkomst met de gemeente dat wij zeker tot augustus konden blijven politie en gemeente kwamen zelfs langs voor wekelijks overleg met ons.En het Leger Des Heils stuurde zelfs mensen naar ons omdat hun vol zaten.

Maar helaas hebben wij ook te kampen gehad met negatieve incidenten die wij zo goed hebben mogelijk probeerde op te lossen en tevens was de buurt zeer blij met ons vooral de snackbar tegenover ons De Lekkerbek vond het pand een doorn in het oog samen met de rest van de buurtbewoners.

Onze mooie plannen voor een vrijplaats met voku/jongerencentrum en noodopvand zullen nu niet door kunnen gaan en is er ontruimd voor opnieuw leegstand. De eigenaar een projektontwikkelaar uit Amsterdam van wie de naam niet bekend ishad besloten tot ontruiming over te gaan van het pand zonder ons een kans er tegen in te gaan aangezien de ontruiming plaatsvond zonder een kortgedimg er tegen ons werd aangespannen en geenverder gerechtelijke toetsing om het spoedeisend belang van de ontruiming aan te te tonen is deze ontruiming illegaal en onterecht geweest

De ontruiming verliep rustig en zonder verzet en begon rond 14:30 uur en duurde ongeveer tot 19:00 uur een groep van ongeveer 8 agenten met op en aan af rijdende collegas ontruimde het pand wel liep het uit op een spontane demonstratie en werd een spandoek aan de balken van de zonneschermen gehangen met de tekst ‘Gemeente Lelystad Zet Ons In De Kou’ dit werd gewoon toegelaten door de politie ook mochten de bewoners gelukkig hun kostbare spullen en huisdieren uit het pand halen.

Ongeveer een groep van +-15 jongeren zijn nu dakloos en ook weer de mensen die werden opgevangen in onze noodopvang.
Wij zullen het hier zeker niet bij laten zitten en zullen verdere juridische stappen ondernemen.

Gemeente Lelystad Zet Ons In De Kou! U Ook?

https://www.indymedia.nl/node/26354

20150131_Lelystad_Vrijplaats_De_Waaghals_onterecht_en_illegaal_ontruimt_1

20150131_Lelystad_Vrijplaats_De_Waaghals_onterecht_en_illegaal_ontruimt_2

20150131_Lelystad_Vrijplaats_De_Waaghals_onterecht_en_illegaal_ontruimt_3

20150131_Lelystad_Vrijplaats_De_Waaghals_onterecht_en_illegaal_ontruimt_4