Kraakpoging centrum Utrecht

Afgelopen maandag nacht is er een pand in het centrum van Utrecht zelfstandig in gebruik genomen. De politie arriveerde ongeveer een half uur later, na ingelicht te zijn door de krakers. Hen werd een welkomstbrief overhandigd.
Na enkele minuten arriveerden nog circa 6 agenten, die na overleg aangaven dat de bewoners onmiddellijk het pand moesten verlaten. Argument hiervoor was dat er sprake zou zijn van een heterdaad situatie, aangezien de actie op een surveillancecamera zou zijn vastgelegd.
Zonder het overleg tussen de woordvoerders en de bewoners af te wachten, begon de politie de mensen die voor de deur stonden te vorderen om te vertrekken. Ondanks het feit dat hier gehoor aan werd gegeven, werden identiteitskaarten gecontroleerd en twee mensen gearresteerd voor het niet tonen van hun ID.

Na het dreigement van de Officier van Justitie dat iedereen die zich in het pand bevond gearresteerd zou worden als ze niet vrijwillig zouden vertrekken, besloten de meeste nieuwe bewoners het pand te verlaten.
In totaal werden vier mensen werden gearresteerd voor het niet tonen van een identiteitsbewijs. Een persoon moest van het dak worden gehaald met een brandweerwagen.

Alle arrestanten (waarvan er twee anoniem zijn gebleven) zijn ondertussen weer vrijgelaten, met alleen een boete voor het niet kunnen TONEN van hun ID-kaart.

https://www.indymedia.nl/node/23537