Nijmegen: nieuw gekraakt pand aan de Tweede Walstraat met veel geweld ontruimd

Update arrestanten in Nijmegen

Op de avond van zondag 27 april werd in de tweede walstraat een nieuw gekraakt pand met veel politiegeweld ontruimd. Daarbij werden 11 mensen opgepakt. Inmiddels zijn 9 van de 11 arrestanten vrijgelaten. De meeste daarvan NN en met dagvaarding. Zij worden verdacht van kraken of vernieling. Op dit moment zitten er dus nog twee mensen NN vast. Zij worden verdacht van poging tot zware mishandeling. Het OM wil hen via snelrecht berechten. Deze zitting zal op 16 mei zijn.
Aanstaande donderdag om 10.00 zullen zij worden voorgeleid aan de rechter commissaris bij de rechtbank in Arnhem om te bepalen of hun voorarrest verlengd mag worden tot 16 mei. Deze zitting is niet toegankelijk voor publiek.

Dit betekend dus dat de 2 arrestanten in ieder geval tot donderdagochtend vastzitten op het bureau in Nijmegen en er sowieso vanavond en morgenavond om 20.00 lawaaidemo’s zullen zijn om te laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Kom allemaal om te laten zien dat we solidair zijn met de krakers en politierepressie niet accepteren! Dinsdag- en woensdagavond, 20.00 Stationsplein Nijmegen.

De arrestantengroep is vanaf nu te bereiken op 0645937644

https://www.indymedia.nl/node/22603

Lawaaidemo Nijmegen (27/04/2014 – 23:47)

Zondagavond heeft de smeris in Nijmegen een nieuw gekraakt pand aan de tweede walstraat met veel geweld ontruimd.

Bij de ontruiming zijn ongeveer 10 mensen opgepakt. Op maandag om 12 uur s’middags zal er een lawaaidemo zijn om solidariteit met de arrestanten te tonen. Verzamelpunt is stationsplein. Neem al je vrienden mee en kom lawaai maken zodat onze vrienden weten dat ze gesteund worden.

https://www.indymedia.nl/node/22576

Update Lawaaidemo Nijmegen (28/04/2014 – 12:26)

Zojuist succesvolle geluidsdemo gehouden met ongeveer 35 mensen.
Tenzij alle arrestanten vrij zijn is er vanavond om 20 uur weer een geluids/soli-demo, verzamelen op het stationsplein (nijmegen) en breng geluid en sympathisanten mee!!!
De leugens van politie brokkelen langzaam aan af; waar er gisteren nog werd getweet door de smeris dat ze, dwars door een glazen deur werden geslagen door krakers met stalen buizen, beweren ze nu ´slechts´ dat er een agent met een fietspomp tegen zijn schouder zou zijn geslagen. Benieuwd hoe lang dat stand houdt…
Verder is er bij de aanhouding van de binnenploeg pepperspray gebruikt en is geconstateerd door sympathisanten ter plekke dat de politie hardhandig heeft opgetreden. 1 van de arrestanten is buiten het pand opgepakt wegens het niet willen en/of kunnen tonen van identiteitsbewijs…
Houdt deze post in de gaten, indien alle arrestanten vrij worden gelaten dan zal dat hier worden gemeld.
En anders tot vanavond!

Solidariteit is een wapen,
vrijheid voor de 2e wal krakers
Kraken gaat door, godverdomme

https://www.indymedia.nl/node/22585