Voorpublicatie witboek kraken

PERSBERICHT

Krakers: VVD-raadslid Van ‘t Wout is belangenverstrengeld

Amsterdam, 25 augustus 2008

Krakers beschuldigen Amsterdams VVD-raadslid Bas van ‘t Wout, tevens werkzaam voor PR-bureau Maes Okhuijsen van belangenverstrengeling. Kantoorgenoot Rob Okhuijsen trad eerder terug omdat hij zijn werk voor berucht horeca-ondernemer Sjoerd Kooistra niet meer kon combineren met zijn VVD-raadslidmaatschap in stadsdeel Centrum. Krakers vinden dat ook Van ‘t Wout moet kiezen tussen raadswerk en adviseurswerk.

In reactie op Van ‘t Wouts voorgenomen “Zwartboek Kraken” verschijnt vandaag officieel een voorpublicatie van enkele verhalen van een toekomstig “Witboek Kraken” van de zijde van de krakers. Hierin is onder meer te lezen hoe Van ‘t Wout opkwam voor Klaus Vink, advocaat van sekshuis Yab Yum. Vink is zelf als vastgoedeigenaar inmidels ook verwikkeld in meerdere rechtzaken over witwassen en fraude.

Volgens de krakers kan het niet zo zijn dat een VVD’er zijn steun voor een aantal dubieuze vastgoed-ondernemers vanuit zijn werkplek voortzet in zijn raadswerk. “De VVD is met Bas van ‘t Wout in de lijn van de LPF bezig om op verzoek van de vastgoedmafia te pleiten voor een kraakverbod”

Het uiteindelijke witboek zal een vijftigtal -recente- voorbeelden van positieve kraakacties bevatten. De voorpublicatie van het “Witboek kraken” is te vinden op: https://squat.net/witboek/

 

http://www.m-o.nl/wie/bas-van-t-wout/

Bas van ‘t Wout werkt als adviseur en gespreksleider bij Maes | Okhuijsen. Hij werkt op het raakvlak van beleid, politieke strategie en externe communicatie en is een veelgevraagd speechschrijver. Bas leidt gesprekken en debatten over uiteenlopende onderwerpen in binnen- en buitenland. Bas is sinds september 2007 werkzaam bij Maes | Okhuijsen. Daarvoor werkte hij onder meer als adviseur van staatssecretaris en VVD fractievoorzitter Mark Rutte, als freelance communicatieadviseur en als wethoudersassistent in Amsterdam.Hij was betrokken bij diverse campagnes op lokaal en nationaal niveau. b [dot] vantwout [at] m-o [dot] nl

 

http://www.vvdamsterdam.nl/index.cfm?menuid=41&DocumentID=171&Product=678

Storm (2004) De affaire-Kooistra kende nog een klein staartje: het Parool betichtte VVD-deel- raadslid Rob Okhuijsen van belangenver- strengeling in deze zaak. Als deelraadslid zou hij eventueel tegen Kooistra moeten optreden terwijl hij tevens in dienst is van een bedrijf dat de PR voor Kooistra doet. De toon was gezet maar het bleek toch geen spraakmakende primeur van de krant te zijn: het bleek een storm in een groot glas water. Rob Okhuijsen had al eerder aangegeven de fractie per 1 no- vember aanstaande te verlaten.

 

 

[squat!net]