Politie wil ip-adres van indymedia-posting

Op 5 Oktober 2004 heeft de politie Haaglanden Indymedia NL gevraagd het ip-adres van degene te verstrekken die op Indymedia een bedreiging aan het adres van Geert Wilders heeft gepost.

Volgens de politie zou Indymedia verplicht zijn deze informatie te verstrekken op grond van de recentelijk aangepaste Telecommunicatie en inlichtingen wetgeving. Indymedia zou verplicht zijn dat soort informatie drie maanden te bewaren.

Kennelijk vindt de Nederlandse overheid het nodig om aan de internationale heksenjacht tegen niet-commerciele onafhankelijke media mee te doen. Net als recentelijk in de VS en Groot Brittanie word nieuwe wetgeving met een hoog ‘anti-terrorisme” gehalte misbruikt om dissidente stemmen het zwijgen op te leggen. Of de Nederlandse wet dat soort aanpak toestaat is ver van zeker. Het is uiterst twijfelachtig of de aangehaalde wetsartikelen op een website als Indymedia van toepassing zijn.

Een officiele reactie van het Indymedia colletief is er nog niet.

[squat!net]