nijmegen politiestad!

op nietwinkeldag is in mijmegen gepoogd een leegstand winkel in de binnenstad te kraken om daar een weggeefwinkel te vestigen. bij deze actie zijn 11 arrestanten gevallen. de nijmegse smeris vond het noodzakkelijk deze mensen tot nu aan vast te houden wegens huisvredebreuk en openbare geweldpleging. hieronder wat de kraakgroep erover bericht.

het begon op niet-winkeldag….

‘Vandaag was er ook een aktiekraak rond niet winkel dag. in de Marikenstraat/koopgoot in Nijmegen is een uurtje terug een leegstaande winkel gekraakt met de bedoeling om de ruimte vandaag als weggeefwinkel te gebruiken. de smeris lijkt het allemaal minder te kunnen waarderen, vooral omdat de winkel 10 maanden te weinig leeg staat. Dit laatste was bij de kraak bekend, maar omdat het toch maar voor 1 dag is, hebben de mensen voor deze lokatie gekozen.’

maar dan

‘De kraak van afgelopen zondag (Grote Markt 25) is mislukt. de bewoners bleken zich toch verteld te hebben en het stond ‘pas’ 9 maanden leeg.’

en helaas

‘het laatste wat ik van hunnie hoorde was dat er extra smeris kwam. de winkel is nu iig leeg en de mensen zijn foetsie… de smeris wilde niet zeggen of er arresto’s waren.’

en uiteindelijk

‘arrestaties, deportaties en verblijfsontzeggingen

Aloha, Er zijn inmiddles 3 lawaaidemo’s geweest voor de arresto’s van de Marikenstraat. Ook zijn er een aantal x pakketjes afgeleverd, waarvan een aantal ook weer geweigerd. het is blijkbaar verboden om sokken te bezitten in de cel. verders dreigen 2 mensen gedeporteerd te worden en hebben mensen die vrij zijn een verblijfsontzegging voor het centrum voor 12 weken! verders krijgt iedereen waarsch. een dagvaarding. vandaag voor 17.00 moet iedereen bij de rechter-comesaris in Arnhem worden voorgeleid. Onduidelijk is wat de smeris nu precies beoogd met dit repressieve beleid. ‘Onze’ (meest ‘linkse’) gemeenteraad van NL heb blijkbaar nog geen mening over een beleid wat je in eerder bij een college zoals dat in Rotterdam zal verwachten. ‘

en de burgelijke pers…

http://www.gelderlander.nl/regioportal/GLD/1,3112,1455-Nijmegen-Regionieuws!!__1899474_,00.html

Gelderlander, dinsdag 2 dec.

Krakers Marikenstraat al drie etmalen vast Door onze verslaggever

NIJMEGEN – De meeste van de elf krakers van een winkelpand aan de Marikenstraat in Nijmegen zaten gisteravond nog steeds vast. Ze werden zaterdag rond half vier aangehouden omdat ze de deur van een leegstaande winkel in de winkelstraat hadden ingetrapt. Ze wilden een ludieke actie houden, in het kader van de viering van de internationale Niet – Winkeldag.

De politie hield de elf aan op verdenking van lokaalvredebreuk en openlijke geweldpleging.

Ouders van de krakers vinden dat de politie wel erg zwaar geschut inzet. “De helft van die gastjes is minderjarig, Ik vind ook dat ze die deur niet in hadden mogen trappen. Maar daarvoor houd je ze toch geen drie etmalen vast”, zegt een moeder van een van de minderjarige krakers. “Ik moest de grootste moeite doen om even met mijn zoon te praten.”

De politie is onverbiddelijk. Acht van hen willen hun naam niet zeggen en er worden tegenstrijdige verklaringen afgelegd. “Op deze manier kunnen we het onderzoek niet afronden”, zegt Miranda Theunissen, voorlichter bij de politie. “Bovendien, het is de officier van justitie die bepaalt of een hechtenis wordt verlengd of niet.” Gisteravond is een onbekend aantal krakers vrijgelaten. Zij die hun naam niet willen zeggen, zitten vermoedelijk nog vast

alle berichten van http://krakenpost.nl

ksunijmegen [at] squat [dot] net

 

[squat!net]