Kraakactie vertraagt plannen infocentrum

  Kraakactie vertraagt plannen infocentrum


Door onze verslaggever

NIJMEGEN – De krakers van een gebouwtje op het Limosterrein in Nijmegen-Oost moeten volgens een uitspraak van de rechter uiterlijk op 1 oktober vertrokken zijn. De gemeente Nijmegen had in een kort geding gevraagd om onmiddellijke stopzetting van de kraakactie.

In het gebouw, dat inmiddels al meer dan een jaar gekraakt is en dat de krakers tot veganistisch eetcafé hebben omgedoopt, wil de gemeente een informatiecentrum inrichten over de nieuwbouwplannen die ze voor het voormalige kazerneterrein heeft.

Dat informatiecentrum had volgens een woordvoerder van de gemeente inmiddels al geopend moeten zijn, maar loopt nu dus flinke vertraging op. Als de krakers vertrokken zijn, zal het gebouw bovendien eerst nog opgeknapt moeten worden. Hoe lang het duurt voordat het informatiecentrum daadwerkelijk open kan gaan, is nog niet bekend.

http://squat.net/nijmegen

[squat!net]