Vechtpartij voor kraakpand ontaard bijna in Ontruiming door Politie

  Vechtpartij voor kraakpand ontaard bijna in Ontruiming door Politie


Vanochtend werden de krakers wakker doordat vrienden van de eigenaar bezig waren een gat van vier naar drie hoog te zagen. Toen een aantal krakers hun op staat daarover aanspraken werden zij direct door mensen uit een naastgelegen tabakswinkel aangevallen. Daarbij raakte gelukkig niemand van de krakers ernstig gewond. De politie stelde zich eerst terughoudend op, maar toen meer sympathysanten van de krakers verschenen eiste de politie dat iedereen het pand zou verlaten.

Toen alle sympathisanten van de krakers zich in de gekraakte etages teruggetrokken hadden, verdween de politie gelukkig weer. De bedreigingen gaan ondertussen gewoon door: Vrienden van de eigenaar willen op de begane grond een feest houden en dreigen de krakers neer te schieten.

De problemen zijn afgelopen dinsdag begonnen toen vrienden van de eigenaar probeerden de huurder van de tweede etage te ontruimen, de krakers wisten dit te voorkomen, maar de wijkagent kwam op het onmogelijke idee dat een van de leden van de knokploeg en de huurder de etage maar moesten delen! Omdat de krakers in eerste instantie een volledige ontruiming van de huurder wisten te voorkomen zijn zij nu opnieuw doelwit van intimidaties van vrienden van de eigenaar.

De De bewoners kunnen nog veel steun gebruiken…

[squat!net]